NOTÍCIES

Mónica Climente, cap de Farmàcia del Peset, ingressa en l'Acadèmia de Farmàcia de la Comunitat Valenciana

Mónica Climente en el Servei de Farmàcia

 

València, 1 de juny de 2022.

La Dra. Mónica Climente Martí, cap del Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Doctor Peset, ingressarà hui, dimecres 1 de juny, com a Acadèmica Corresponent en l'Acadèmia de Farmàcia de la Comunitat Valenciana amb el discurs titulat "La tecnologia al servei del pacient oncològic: un compromís interdisciplinari".
 
En el seu discurs dissertarà sobre l'impacte que ha suposat la incorporació de la tecnologia al procés farmacoterapèutic oncològic, amb diverses solucions aplicades a la prescripció, validació, preparació, dispensació i administració de tractaments antineoplàsics que han demostrat millorar la seguretat del pacient i l'eficiència del sistema.
 
Presentarà, així mateix, l'experiència del Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari Doctor Peset, pioner en l'aplicació d'aquestes tecnologies, la qual cosa ha suposat un canvi de paradigma en l'atenció al pacient oncològic.
 
Mónica Climente compta amb una trajectòria professional vinculada a l'Hospital Universitari Doctor Peset, centre en el que va realitzar la seua residència de Farmàcia Hospitalària en el període 1992-1994. Posteriorment, va tornar a aquest hospital com a farmacèutica adjunta en 1997 i va ser nombrada Cap de Servei en 2012.
 
És Doctora en Farmàcia, professora associada assistencial en el Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València, Diplomada en Avaluació Econòmica de Medicaments per la Universitat Carles III, Màster en Oncologia Farmacèutica, i Màster en Malalties Rares per la Universitat de València.
 
També destaca la seua faceta investigadora amb diverses línies d'investigació desenvolupades: 
Qualitat del procés farmacoterapèutic i seguretat del pacient 
Individualització terapèutica i resultats en salut 
Noves formes farmacèutiques i estabilitat de medicaments 
 
El discurs de presentació de Mónica Climente com a Acadèmica Corresponent estarà a càrrec de l'Acadèmic Numerari Il·lm. Sr. Dr. José Luis Poveda Andrés, actual Director de l'Àrea Clínica del Medicament i Cap de Servei de Farmàcia de l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe.