Oftalmologia

1) UNITAT D'OFTALMOLOGIA PEDIÀTRICA:

Tractament mèdic-quirúrgic de l'estrabisme i diplopia del xiquet i de l'adult.

 

2) UNITAT D'OCULOPLÀSTIA I ÒRBITA:

Malalties de les parpelles. Exèresi i reconstrucció de tumors palpebrals. Cirurgia amb control anatomopatològic de vores (Oftalmologia-Dermatologia). Tractament de l'orbitopatia tiroïdal. Cirurgia de l'òrbita. Neurooftalmologia.

 

3) UNITAT MULTIDISCIPLINÀRIA DE VIES LACRIMALS (Oftalmologia-Otorinolaringologia):

Dacriocistorrinostomia làser i externa.

 

4) CIRURGIA DEL POL ANTERIOR I SUPERFÍCIE OCULAR:

Càlcul de lents intraoculars mitjançant biometria ultrasònica i òptica. Cirurgia mínimament invasiva de cataractes, làser YAG. Lents intraoculars per a astigmatisme. Reconstrucció del pol anterior després de tumors o traumatismes. Tractament del pterigi mitjançant empelts.

 

5) UNITAT DE GLAUCOMA:

Campimetria automàtica, tomografia de coherència òptica (OCT) de pol anterior i paquimetria. Biomicroscòpia ultrasònica (BMU). Cirurgia del glaucoma: trabeculectomia, esclerectomia no penetrant i dispositius de drenatge (vàlvules).

 

6) UNITAT DE CÒRNIA:

Topografia corneal, BMU, OCT. Tractament de patologia corneal complexa: trasplantament corneal complet i lamel·lar. Tractament integral del queratocon (anells intracornials, cross-linking).

 

7) UNITAT MULTIDISCIPLINÀRIA D'UVEÏTIS (Oftalmologia-Reumatologia):

Diagnòstic de casos complexos d'inflamació i limfoma ocular. Tractament mitjançant immunosupressors i fàrmacs biològics.

 

8) UNITAT INTEGRAL DE DIABETIS (Atenció Primària-Endocrinologia-Oftalmologia):

PPrograma de cribatge de la retinopatia diabètica (retinografies). Tractament de la retinopatia diabètica i de l'edema macular diabètic. Vitrectomia pars plana, injeccions intravítries. Làser en patró (PASCAL).

 

9) UNITAT DE RETINA MÈDIC-QUIRÚRGICA I MÀCULA:

OCT espectral, angio-OCT. Angiografia fluoresceínica i verd indocianina, microperimetria, ecografia ocular, administració d'injeccions intravítries en degeneració macular i trombosi. Cirurgia del despreniment de retina. Làser PASCAL, teràpia fotodinàmica. Vitrectomia pars plana.

 

10) URGÈNCIES OFTALMOLÒGIQUES 24 HORES.