LA NOSTRA HISTÒRIA

L'Hospital Universitari Doctor Peset el forma un edifici de set plantes que es va posar en funcionament al gener de 1989. No obstant això, els orígens d'aquest centre sanitari han de buscar-se en la dècada dels anys quaranta en les antigues instal·lacions contigües a l'actual edifici que en un primer moment es van destinar al tractament de malalties infeccioses, especialment epidèmies de tifus exantemàtic, molt freqüent en l'època. 

 

Vista de la façana principal de l'hospitalEn 1947, la  Seguretat Social va adquirir el centre sanitari i, després de construir un bloc de quiròfans, va iniciar la seua activitat com a Hospital General l'any 1951 amb el nom de Residència Sanitària General Sanjurjo. Era, doncs, el primer hospital de la Seguretat Social a la Comunitat Valenciana. 

 

 

Aquest bagatge històric es va anar completant amb la dotació dels recursos humans, tècnics i materials necessaris per a assegurar al pacient la millor assistència sanitària possible. De fet, en 1974 es va construir un edifici annex de sis plantes dedicat a consultes externes on s'atenen pacients en règim ambulatori i on està situat l'Hospital de Dia de Malalties Infeccioses.

 

 

Més tard arribaria el canvi de nom i d'edifici. En 1989 l'activitat hospitalària es va traslladar al nou edifici que actualment ocupa i es va adoptar el nom d'Hospital Doctor Peset en honor al metge de Godella Joan B. Peset Aleixandre.

 

 

Des de 1997 el Doctor Peset s'ha convertit en un Hospital Universitari amb acreditació docent per a la formació de Metges Interns Residents, Farmacèutics Interns Residents, Infermers Interns Residents i Formació Branca Sanitària.

Orla del doctor Joan Baptista Peset

 

Actualment el centre ocupa una superfície construïda de 50.000 metres quadrats, disposa de 517 llits, 19 quiròfans i 115 locals de consultes externes.

 

Al llarg del seu més de mig segle de vida, l'Hospital Universitari Doctor Peset s'ha convertit en un centre dinàmic i innovador en el qual treballen al voltant de 2.300 persones. En 2001 l'Hospital va celebrar el seu 50 aniversari com a centre sanitari. En 2016 es van complir 65 anys de la seua constitució.