NOTÍCIES

Un psicòleg del Peset és elegit president de la Federació Llatinoamericana de Societats de Sexologia i Educació Sexual

 
El psicòleg Felipe Hurtado

 

València, 1 de desembre de 2022.

El psicòleg valencià Felipe Hurtado Murillo ha sigut elegit nou president de la Federació Llatinoamericana de Societats de Sexologia i Educació Sexual (FLASSES) durant l'últim congrés d'aquesta organització que s'ha celebrat a València per a commemorar els 25 anys de la Declaració de València dels Drets Sexuals.
 
Felipe Hurtado, Doctor en Psicologia per la Universitat de València, exerceix des de novembre de 1994 com a especialista en Psicologia Clínica i Sexologia del Centre de Salut Sexual i Reproductiva Font de Sant Lluís, del Departament de Salut de València – Doctor Peset, i forma part des de la seua creació de les unitats autonòmiques de referència d'Identitat de Gènere i de Cirurgia Reconstructiva de la Mutilació Genital Femenina situades en aquest departament de salut.
 
És autor de 17 llibres, 6 capítols de llibres, 83 articles científics en revistes nacionals i internacionals i ha presentat 152 conferències en congressos i jornades nacionals i internacionals. Ha rebut diversos premis i reconeixements i realitza una important labor investigadora. A més, és tutor de formació de residents de psicologia clínica de l'Hospital Universitari Doctor Peset des de l'any 2000 i professor de programes i màsters de la Universitat de València, UNED i Universitat Jaume I de Castelló.
 
Com a expert en l'atenció i acompanyament a persones trans, a més de la seua dilatada experiència com a membre de la Unitat de Referència d'Identitat de Gènere del Peset des de la seua creació en 2008, ha participat com a expert sanitari en el protocol d'Atenció Integral a la Transsexualitat en la Comunitat Valenciana (2008) i en el protocol d'Atenció a la Transsexualitat en el Sistema Nacional de Salut (Ministeri de Sanitat i Política Social, 2010).
 
També és membre del Grup de Treball d'Identitat de Gènere de la Societat Espanyola d'Endocrinologia i Nutrició (GIDSEEN) i va ser un dels assessors de la Llei 8/2017, de 7 d'abril, de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere en la Comunitat Valenciana.
 
El nou president de la Federació Llatinoamericana de Societats de Sexologia i Educació Sexual (FLASSES) també és membre del protocol d'Actuació Sanitària davant la Mutilació Genital Femenina en la Comunitat Valenciana i del seu comité de seguiment des de 2016. Així mateix, realitza una important labor de prevenció i tractament de seqüeles produïdes per la mutilació genital des de la Unitat de Referència per a la Cirurgia Reconstructiva de la Mutilació Genital Femenina de la Comunitat Valenciana.
 
Felipe Hurtado ha estat vinculat a càrrecs en la Federació Llatinoamericana de Societats de Sexologia i Educació Sexual (FLASSES) des de 2015, primer com a tresorer i després com a secretari general. Ara assumeix la presidència, que compaginarà amb la presidència de l'Acadèmia Espanyola de Sexologia i Medicina Sexual (AESyMES) i amb la seua pertinença al comité executiu de l'Associació Mundial per a la Salut Sexual (WAS).