NOTÍCIES

El biotecnòleg Jesús Cosín, Premi Jove Investigador de la Societat Espanyola de Farmacologia

Jesús Cosín al seu laboratori

 

València, 20 d'octubre de 2021.

Jesús Cosín Roger, investigador de la Unitat Mixta Hospital Universitari Dr. Peset-Facultat de Medicina (Universitat de València), ha sigut guardonat amb el XXXVII Premi Jove Investigador de la Societat Espanyola de Farmacologia (SEF) pels seus mèrits en el camp de la biomedicina. Es tracta d'un reconeixement a científics menors de 35 anys i destacada trajectòria professional.
 
Graduat en Biotecnologia en 2010, màster en Biotecnologia Biomèdica i doctor en Biomedicina i Farmàcia, Jesús Cosín ha centrat la seua carrera en l'estudi dels mecanismes moleculars implicats en la Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII), tant en la Malaltia de Crohn com en la Colitis Ulcerosa.
 
La carrera investigadora de Cosín transcorre entre Suïssa –University Hospital of Zurich, mitjançant contracte europeu competitiu finançat per la European`s Crohn and Colitis Organisation (ECCO)- i València, havent-se incorporat al laboratori de la Unitat Mixta Hospital Universitari Dr. Peset-Facultat de Medicina de la Universitat de València després d'obtindre els contractes competitius Sara Borrell, Juan de la Cierva Incorporació i Miguel Servet. 
 
Des de la seua adhesió a la Universitat de València i a FISABIO, treballa en la caracterització de la microbiota intestinal i els perfils metabòlics en pacients MII, a la recerca de possibles biomarcadors d'aquesta patologia de caràcter crònic que, a Espanya, afecta a tres de cada mil persones.
 
Ha obtingut un total de 5 projectes competitius com a Investigador Principal –concedits per l'Organització Europea de Crohn i Colitis, CiberEHD, Generalitat Valenciana, FISABIO i Polisabio–, ha signat un total de 33 articles o revisions en revistes d'alt impacte, compta amb la "Medalla García Blanco" de la Universitat de València i és professor associat en la Universitat Cardenal Herrera CEU.
 
Com a investigador, forma part del Departament de Farmacologia Digestiva i Inflamatòria de la Universitat de València, està contractat per FISABIO i és membre del CIBEREHD.
 
La convocatòria del Premi Jove Investigador es realitza anualment i es concedeix a membres de la SEF amb una edat igual o inferior a 35 anys amb una trajectòria científica rellevant. Aquest premi té una dotació de 1.200,00 € més l'import d'una Bossa de Viatge al Congrés de la SEF anual (300,00 €).