NOTÍCIES

Ximo Puig afirma que el nou centre de salut de Malilla "millorarà l'atenció sanitària a 40.000 persones" i serà cinc vegades més gran que l'actual

Ximo Puig afirma que el nou centre de salut de Malilla "millorarà l'atenció sanitària a 40.000 persones" i serà cinc vegades més gran que l'actual

25/03/2023

Ximo Puig afirma que el nou centre de salut de Malilla

  • Destaca que las obras suponen una inversión de más de 5 millones de euros.
  • Subraya que con este centro se cumple con “una reivindicación histórica” del barrio e indica que solo en este departamento sanitario se han invertido 30 millones de euros.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dissabte en la visita de les obres de construcció del nou centre de salut de Malilla, que aquesta infraestructura "millorarà l'atenció sanitària a 40.000 persones" i serà cinc vegades més gran que les actuals instal·lacions.

 

Durant la seua visita, Puig ha qualificat l'obra d'"emblemàtica" i ha assegurat que dona resposta a "una reivindicació històrica" dels veïns i les veïnes de Malilla. Així mateix, ha destacat que el nou centre de salut, la inversió del qual ascendeix a més de 5 milions d'euros, serà un edifici sanitari "modern, accessible i energèticament eficient" que substituirà a les instal·lacions que existeixen actualment en els baixos del carrer Enginyer Joaquín Benlloch.

 

El president també ha subratllat el compromís del Consell en la millora de les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana i ha recordat que només en aquest departament s'han invertit, en els últims anys, al voltant de 30 milions d'euros per a la reforma i millora dels centres sanitaris, la qual cosa suposa més del doble del que es va invertir l'any 2015.

 

Així mateix, el cap del Consell ha ressaltat que la Generalitat està fent un "important esforç" per a la millora de les infraestructures sanitàries de tota la Comunitat Valenciana i, en aquests moments, s'estan executant obres per valor de més de 400 milions d'euros.

 

Entre les actuacions més destacades per a 2023, es troben l'ampliació de l'Hospital Clínic de València; la posada en marxa del nou l'Hospital d'Ontinyent, l'ampliació de l'Hospital de la Marina Baixa i de l'Hospital d'Orihuela o les obres a l'Hospital General de Castelló de la Plana.

 

La construcció del nou centre de Salut de Malilla és una de les principals inversions que ha realitzat enguany la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en el Departament de Salut de València – Doctor Peset.

 

En la visita s'ha pogut veure l'estat avançat d'unes obres que van començar ara fa un any i que, segons les previsions, estaran finalitzades el pròxim mes de setembre.

 

El president de la Generalitat ha estat acompanyat pel conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, l'alcalde de València, Joan Ribó, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, i l'equip directiu del Departament de Salut de València – Doctor Peset.

 

Centre de Salut de Malilla

 

El nou edifici sanitari ha suposat una inversió de 5.135.643 euros i ocupa una superfície de 3.385 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i una altura. D'aquesta manera, es multiplica per cinc l'espai de l'actual centre de salut, que atén 32.700 persones d'aquesta zona del Departament de Salut de València–Doctor Peset, i que ara s'ha dissenyat per a atendre una població futura de prop de 40.000 persones.

 

El centre, situat en l'encreuament de la Carretera Malilla i el carrer Bernat Descoll, incorporarà noves prestacions ja que a les existents àrees de medicina general i pediatria, se sumaran una àrea maternal, una àrea de cirurgia menor, treball social i una Unitat de Prevenció de Càncer de Mama (es trasllada la que existeix en el centre de salut Font de Sant Lluís).

 

Amb l'ampliació de superfície, les consultes de medicina de família passaran de 10 a 16, i les consultes d'infermeria de 3 a 10 consultes. En l'àrea de pediatria, es passarà de 3 a 5 consultes de pediatria i d'1 a 3 consultes d'infermeria pediàtrica. A més, comptarà amb una sala de lactància amb canviador per a bebés. Així mateix, en l'àrea maternal, a més de les consultes per a matrones, s'inclourà una sala d'educació maternal amb capacitat per a 25 persones.

 

El centre de salut de Malilla disposarà també d'àrea d'extraccions perifèriques, àrea d'administració, àrea de recepció, magatzems, vestuaris, sales de neteja i de totes les dotacions necessàries per a poder realitzar cirurgia menor en el centre.

 

Inversions en el departament

 

Entre les principals actuacions que s'estan duent a terme en el Departament de Salut de València – Doctor Peset destaquen la reforma integral de diverses sales d'hospitalització, la substitució dels falsos sostres d'escaiola de tot l'hospital, l'adequació de la il·luminació a leds de baix consum, la renovació i adquisició de nous equips (PET-TC, ressonància magnètica, ecoendoscopi, ecògrafs, robot de preparació de citostàtics, sistema de navegació de columna, etc.) i la realització d'importants reformes en la climatització i altres instal·lacions dels centres de salut del departament.

 

Així mateix, s'ha reformat completament l'àrea de maternitat i paritoris (amb la incorporació d'una banyera per a dilatació), s'ha construït una nova unitat d'investigació, una unitat de neurorehabilitació pediàtrica i estan en marxa els projectes d'ampliació i reforma de les urgències generals i pediàtriques, el projecte de creació d'un edifici oncològic, un nou hospital de dia, una àrea d'endoscòpies i la instal·lació de geotèrmia.

 

També en aquest departament, s'han destinat 2,7 milions d'euros per a equipament dins del Pla Inveat. A aquesta inversió cal sumar 506.665 euros per als projectes i obres d'adequació per a la implantació de dues gammacàmeres (SPECT-TC), un TAC i un equip de radiologia intervencionista (angiògraf) d'última generació, que ja estan en funcionament, a excepció de l'equipo de radiologia intervencionista que quedarà instal·lat aquesta setmana.

 

Així mateix, ha millorat la plantilla de personal amb la creació de 315 places estructurals, 250 d'elles per a l'Hospital Universitari Doctor Peset i 65 per a Atenció Primària.

 

Compartir

Galeria d'imatges

Ximo Puig afirma que el nou centre de salut de Malilla