NOTÍCIES

La noves urgències del Peset tripliquen l'espai d'atenció a crítics i es modernitzen per a adaptar-se a les necessitats de cada pacient

La noves urgències del Peset tripliquen l'espai d'atenció a crítics i es modernitzen per a adaptar-se a les necessitats de cada pacient

31/03/2023

La noves urgències del Peset tripliquen l'espai d'atenció a crítics i es modernitzen per a adaptar-s

  • Miguel Mínguez ha asistido a la presentación del proyecto de ampliación y reforma de las urgencias generales y pediátricas.
  • Esta importante actuación supone una inversión de más de 6,1 millones de euros que beneficiará a 285.000 personas.

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat l'Hospital Universitari Doctor Peset per a assistir a la presentació del projecte d'ampliació i reforma de les urgències generals i pediàtriques d'aquest centre sanitari públic.

 

"Aquesta important i necessària actuació en les infraestructures sanitàries del Departament de Salut de València – Doctor Peset suposa una inversió de més de 6,1 milions d'euros de la qual es podran beneficiar 285.000 persones i s'ha dissenyat atenent les necessitats de pacients i professionals per a garantir una atenció urgent ràpida i de qualitat", ha explicat Mínguez.

 

De fet, la superfície dedicada a les urgències generals s'incrementarà un 21% respecte a l'actual (aconseguint quasi 2.000 m²), però la principal millora vindrà perquè s'aprofitarà millor l'espai disponible i s'aconseguiran unes instal·lacions més funcionals.

 

"S'ha buscat crear un espai humanitzat, confortable, que dispose de llum natural, que permeta un acompanyament adaptat a les necessitats de cada pacient i amb recursos com una sala per a informar els familiars, preservant el dret a la intimitat. A més, es reordenaran els circuits per a garantir una bona orientació de les persones que acudisquen i disminuir els temps d'espera", ha apuntat el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública.

 

La sala d'atenció a crítics triplica l'espai i permet l'atenció a tres pacients al mateix temps. A més, se situarà a l'entrada, amb accés des de les altres àrees assistencials. Així mateix, la zona de consultes guanya espai, garantint zones pròpies de treball per a infermeria i TCAEs, i s'agrupen les consultes mèdiques d'urgències generals, diferenciades de les de la resta d'especialitats (quirúrgiques, psiquiatria i oftalmologia).

 

En total hi haurà 11 consultes mèdiques, 1 consulta d'oftalmologia, 1 consulta de psiquiatria, 1 consulta d'infermeria amb dos llocs de treball, 2 sales de cures, 2 consultes de traumatologia i una sala d'escaiola amb circuit específic. També es crea un nou control d'infermeria amb zona de treball i una sala per a pacients que necessiten custòdia.

 

L'àrea de recepció també serà més àmplia i, a més dels taulells d'admissió i zeladors, disposarà de dues consultes de Triatge. La sala d'espera per a pacients i familiars dobla l'espai per a incrementar el confort, i s'integren les àrees administratives, que ara estaven allunyades de l'àrea assistencial: 3 despatxos i 1 sala de reunions, que passa de tindre una capacitat per a 10 persones a una per a 25 persones.

 

simulació d'urgències 1

simulació d'urgències 2

simulació d'urgències 3

simulació d'urgències 4

 

Àrea d'observació

 

Una altra millora significativa es produirà en l'àrea d'observació i butaques de teràpia ràpida. S'instal·laran 34 llits d'observació (ara hi ha 25) que comptaran amb monitoratge centralitzat la disposició dels quals es farà per nivells de cures requerides.

 

Els box d'aïllament passaran d'1 a 6 (equipats tots amb pressió negativa) i permetran atendre amb total intimitat a persones amb patologia mental, a víctimes de violència de gènere o sospita d'agressió, a pacients pal·liatius o amb patologies infeccioses. També s'incrementa el nombre de butaques de teràpia ràpida que passen de 10 a 16, amb un control d'infermeria centralitzat amb zona de preparació i emmagatzematge de fàrmacs.

 

Es duplica el nombre d'ascensors connectats amb l'àrea de proves radiològiques i els lavabos per a pacients i personal passen de 6 a 10. El sistema de ventilació comptarà amb recirculació d'aire segons necessitats i aforaments i es disposarà d'un sistema de megafonia integrat amb pantalles en zones d'espera.

 

Urgències pediàtriques

 

L'altra gran actuació es produirà en la reforma i ampliació de les urgències pediàtriques, unes obres que es realitzaran en una segona fase i que suposen augmentar l'espai destinat a l'atenció urgent de menors en un 68,66%.

 

"Amb això es crearan àrees inexistents ara com una consulta de triatge, un control d'infermeria pediàtrica o un box per a administració de teràpies ràpides (aerosols, aïllament i altres proves), i s'ampliaran altres com les consultes de pediatria que passen de 2 a 3, es dupliquen els lavabos i es guanya espai i confort en zones d'espera i zones de treball", ha puntualitzat Miguel Mínguez.

 

En 2022, l'Hospital Universitari Doctor Peset va atendre 144.020 urgències, 19.015 d'elles pediàtriques. El projecte d'ampliació i reforma de les urgències generals i pediàtriques permetrà oferir seguretat, qualitat i confort per a les quasi 400 persones que acudeixen diàriament a aquest centre per a rebre atenció urgent.

 

simulació urgències pediàtriques 1

simulació urgències pediàtriques 2

simulació urgències pediàtriques 3

 

Altres projectes en marxa

 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst desenvolupar altres projectes importants en el Departament de Salut de València – Doctor Peset que es troben en diferents fases de desenvolupament. Entre ells destaca la construcció d'un edifici oncològic (amb oncologia radioteràpica) que tindrà una superfície de 5.655 m² i l'import estimat del qual és de 14,2 milions d'euros.

 

A més, es comptarà amb una nova unitat d'endoscòpies (633.440 €) i es continuarà apostant per les energies renovables amb la instal·lació d'un innovador sistema de geotèrmia, la primera fase del qual suposa una inversió de 1,9 milions d'euros. En Atenció Primària s'adequarà la primera planta del centre d'especialitats de Montolivet (393.473 €) per a poder completar el trasllat del consultori Luis Oliag a aquestes instal·lacions.

Compartir

Galeria d'imatges

La noves urgències del Peset tripliquen l'espai d'atenció a crítics i es modernitzen per a adaptar-se a les necessitats de cada pacient