NOTÍCIES

L'Hospital Universitari Doctor Peset reubica i amplia la seua unitat d'insuficiència cardíaca

L'Hospital Universitari Doctor Peset reubica i amplia la seua unitat d'insuficiència cardíaca

16/05/2024

L'Hospital Universitari Doctor Peset reubica i amplia la seua unitat d'insuficiència cardíaca

•    Les noves instal·lacions compten amb una zona per a l'administració ambulatòria de tractaments endovenosos
•    S'estima que entre el 4,7% i el 6,8% dels majors de 45 anys patixen esta malaltia

 

L'Hospital Universitari Doctor Peset ha reubicat i ampliat la seua unitat d'insuficiència cardíaca per a poder crear una zona on administrar de manera ambulatòria tractaments endovenosos de manera segura i còmoda tant per a professionals com per a pacients.

 

Les noves instal·lacions han començat a utilitzar-se esta setmana i estan situades a l'inici de la sala d'hospitalització de Cardiologia, cosa que permet un millor seguiment dels pacients i possibilita al personal d'infermeria iniciar l'educació sanitària en insuficiència cardíaca de pacients i cuidadors previ a l'alta hospitalària.

 

La unitat compta ara amb dos espais diferenciats: una consulta per a l'especialista en Cardiologia i una altra per a la infermera. Esta última zona disposa de tres butaques per a administrar tractaments endovenosos ambulatoris en cas necessari.

 

Tal com ha assenyalat Amparo Valls, cap del servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset, “s'ha demostrat que l'administració de tractaments endovenosos de manera ambulatòria, com ara diürètics, ferro i fàrmacs com el levosimendan, no sols reduïx la necessitat d'ingressos hospitalaris, sinó que també millora significativament la qualitat de vida de les persones amb insuficiència cardíaca”.

 

La unitat d'insuficiència cardíaca està equipada, a més, amb monitoratge per al pacient, electrocardiograma (ECG), desfibril·lador i ecocardiògraf-Doppler.

 

“Des del servei de Cardiologia estem convençuts que este nou espai derivarà en una millor atenció a les persones amb insuficiència cardíaca i una major qualitat assistencial”, ha assegurat la doctora Valls.

 


150 pacients al mes

 

La unitat d'insuficiència cardíaca de l'Hospital Universitari Doctor Peset atén mensualment unes 150 persones, entre les consultes programades i les visites urgents.

 

Esta malaltia greu ocorre quan el cor és incapaç de bombar la sang de manera adequada i, per tant, no aconseguix enviar l'oxigen i els nutrients necessaris a tots els òrgans del cos. S'estima que entre el 4,7% i el 6,8% dels majors de 45 anys patixen esta malaltia que, si no es controla adequadament, té una elevada mortalitat.

 

“La insuficiència cardíaca és una afecció crònica que comporta nombrosos ingressos hospitalaris que, a més de generar elevats costos sanitaris, afecten la qualitat de vida de les persones afectades, en la seua majoria d'edat avançada amb comorbiditats que agreugen el seu pronòstic”, ha apuntat la doctora Valls.

 

Amb el propòsit d'abordar esta problemàtica, el departament de salut de València-Doctor Peset va dissenyar en 2018 una ruta assistencial específica per a la insuficiència cardíaca. La iniciativa es va materialitzar al març de 2019 amb l'assignació de personal especialitzat (infermera i cardiòleg/a) que va permetre l'inici de la consulta d'insuficiència cardíaca en el servei de Cardiologia.
 

Compartir

Galeria d'imatges