NOTÍCIES

L'Hospital Universitari Doctor Peset i Fisabio entreguen els V Premis per a Joves Investigadores i Investigadors

L'Hospital Universitari Doctor Peset i Fisabio entreguen els V Premis per a Joves Investigadores i Investigadors

11/07/2024

L'Hospital Universitari Doctor Peset i Fisabio entreguen els V Premis per a Joves Investigadores i I

•    S'han concedit ajudes per un import total de 4.500 euros amb l'objectiu de reconéixer i incentivar l'activitat investigadora

 

El Comité Científic del departament de salut de València - Doctor Peset, en col·laboració amb la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), ha entregat els premis de la V Convocatòria de Premis per a Joves Investigadores i Investigadors, que reconeixen i incentiven l'activitat investigadora del personal d'este departament de salut. 

 

A l'acte han assistit el gerent del departament de salut de València–Doctor Peset, Luis Ibáñez, el president del Comité Científic, Guillermo Sáez, i Estíbaliz López, responsable de l'Àrea d'Estratègies d'Investigació i Assajos Clínics de Fisabio, entre altres personalitats. 

 

L'organització dels guardons ha convocat tres premis, de 1.000 euros cadascun, per a la modalitat de publicacions en revistes científiques i tres premis, de 500 euros cadascun, per a la modalitat de presentació de comunicacions en congressos.

 

“Els Premis per a Joves Investigadores i Investigadors de l'Hospital Universitari Doctor Peset no sols són un signe d'excel·lència científica, sinó que també impulsen el futur de la investigació biomèdica que es desenvolupa en la Comunitat Valenciana. A més, estos reconeixements posen èmfasis en el compromís que tenim des de la Conselleria de Sanitat amb el desenvolupament professional dels nostres joves talents i amb la innovació en salut”, ha explicat Luis Ibáñez, gerent del departament de salut de València–Doctor Peset.


Publicacions en revistes científiques

 

En la modalitat de publicacions en revistes científiques es van presentar un total de 16 treballs, dels quals tres es van emportar un guardó. Una d'estes publicacions premiades va ser la d'Álvaro Aguado Vázquez, un estudi sobre la dermatitis al·lèrgica per contacte amb crom.


 
Clara Lluna Marco també va ser reconeguda com a primera firmant de la investigació sobre els efectes dels agonistes del receptor GLP-1 en la funció mitocondrial i marcadors inflamatoris en la diabetis tipus 2. Finalment, Adrián Quesada Simó va ser guardonat per una revisió sobre les teràpies anti-CD20 i el seu impacte en la mucosa gastrointestinal i malalties intestinals en esclerosi múltiple.

 

Estos tres estudis suposen contribucions significatives al coneixement biomèdic i han sigut publicats en revistes especialitzades de la comunitat científica internacional, un fet que posa de rellevància el treball realitzat per estos joves investigadors.

 

Presentacions en congressos

 

En la modalitat de comunicacions en congressos es van presentar un total de 29 comunicacions, de les quals sis eren internacionals, dènou nacionals i quatre regionals. 

 

Després d'avaluar les candidatures, una de les comunicacions premiades va ser la realitzada per Roxana Elena Goran, per la presentació de la seua investigació en stents per a la reparació d'aneurismes d'aorta. Un stent és un utensili mèdic que s'utilitza per a obrir artèries bloquejades o estretes i assegurar que estiguen obertes. 

 

Una altra de les presentacions premiades la va defendre Izabela Hanna Jaloweicka i estava relacionada amb un estudi sobre la relació entre hemoglobina A1c i l'indicador regulador de glucosa en pacients amb diabetis tipus 1. Finalment, Anna Pastor González va rebre un altre premi per la presentació d'un cas clínic sobre l'ús de dispositius d'extubació en pacients amb vies respiratòries difícils.

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Universitari Doctor Peset i Fisabio entreguen els V Premis per a Joves Investigadores i Investigadors