NOTÍCIES

L'Hospital Universitari Doctor Peset consciència a la població sobre la importància de controlar l'asma en el Dia Mundial de la patologia

L'Hospital Universitari Doctor Peset consciència a la població sobre la importància de controlar l'asma en el Dia Mundial de la patologia

07/05/2024

L'Hospital Universitari Doctor Peset consciència a la població sobre la importància de controlar l'a

•    L'adherència al tractament és fonamental per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades 
•    El centre sanitari ha realitzat proves respiratòries a totes les persones que s'han interessat per conéixer la malaltia

 

Professionals del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset han aprofitat la celebració del Dia Mundial de l'Asma este dimarts 7 de maig per a conscienciar a la població de les càrregues que suposa esta malaltia a qui la patix i de la possibilitat de tindre-la baix control, portant una vida saludable sense limitacions.

 

Per a això, han instal·lat una taula informativa en l'hall principal de l'hospital en la qual han informat dels símptomes de la malaltia, dels procediments per al seu diagnòstic i dels diversos tractaments que existixen en l'actualitat. A més, s'han fet proves respiratòries (espirometries) a les persones que s'han acostat i se'ls ha entregat material informatiu que destaca la importància de controlar l'asma.

 

“Amb esta iniciativa pretenem visibilitzar com pot evolucionar esta malaltia al llarg dels anys, arribant a limitar la qualitat de vida si no s'aconseguix controlar a temps i mantindre eixe control”, ha assenyalat la doctora Eva Martínez-Moragón, cap del servei de Pneumologia d'este hospital.

 

El Dia Mundial de l'Asma està auspiciat per la Global Initiative for Asthma (GINA) i se celebra cada any el primer dimarts del mes de maig. Un dels lemes d'enguany és que en l'asma el temps és salut, volent assenyalar la importància de tractar i controlar esta malaltia a temps.

 

Els professionals coincidixen a destacar que no es tracta d'una patologia exclusiva de persones joves (algunes debuten amb la malaltia a partir dels 65 anys) i tampoc és una malaltia banal, ja que la mitat dels asmàtics no aconseguix controlar-la adequadament i té limitacions en la seua vida diària. A més, és una malaltia infradiagnosticada pel que, davant símptomes compatibles, s'ha d'acudir al metge/essa perquè realitze un adequat diagnòstic de la malaltia.

 

“Cal conscienciar a les persones amb asma perquè seguisquen els tractaments i consells mèdics perquè esta malaltia tinga les mínimes conseqüències entre els afectats. Per a les persones amb asma més greu s'han desenvolupat fàrmacs biològics que estan aconseguint millorar molt la qualitat de vida de pacients, però el tractament essencial de l'asma són els inhaladors. La teràpia inhalada ha millorat també en molècules, dispositius i posologies; actualment disposem de teràpies de manteniment que s'administren només una vegada al dia”, ha assegurat la doctora Martínez-Moragón. 

 

L'Hospital Universitari Doctor Peset compta amb una unitat especialitzada en asma greu acreditada per la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC) i per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) com a unitat d'alta complexitat amb categoria d'excel·lent on s'atén més de 600 pacients a l'any. Esta unitat té un caràcter multidisciplinari amb especialistes de referència de Pneumologia, Al·lergologia, Otorrinolaringologia, Infermeria, Farmàcia i Pediatria.
 

Compartir

Galeria d'imatges