NOTÍCIES

L'Hospital Doctor Peset supera les 100 cirurgies robòtiques assistides amb el sistema Da Vinci als quatre mesos de la seua instal·lació

L'Hospital Doctor Peset supera les 100 cirurgies robòtiques assistides amb el sistema Da Vinci als quatre mesos de la seua instal·lació

02/02/2024

L'Hospital Doctor Peset supera les 100 cirurgies robòtiques assistides amb el sistema Da Vinci als q

•    L'equip està sent utilitzat per les especialitats de Cirurgia General, Ginecologia i Urologia
•    La plataforma, empleada principalment en patologia oncològica, oferix major precisió i minimitza el dolor postoperatori

 

L'Hospital Universitari Doctor Peset ha superat ja les 100 cirurgies robòtiques assistides amb el sistema quirúrgic Da Vinci des que va començar a utilitzar-se a la fi de setembre de 2023. 

 

Esta plataforma, que ha suposat una inversió de 2.178.000 € de la Conselleria de Sanitat, incorpora la tecnologia més avançada per a realitzar cirurgia mínimament invasiva i permet aconseguir una major precisió en els gestos quirúrgics i un menor sagnat.

 

En estos quatre mesos s'han anat incorporant a l'activitat de cirurgia robòtica de l'Hospital Universitari Doctor Peset diferents especialitats. La primera a començar va ser Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu. Després va iniciar la seua activitat Ginecologia i l'última especialitat a incorporar-se ha sigut Urologia.

 

Del total d'activitat realitzada fins a finals de gener un 62% correspon a Cirurgia General, un 32% a Ginecologia i un 6% a Urologia. Entre les patologies que s'han beneficiat dels avantatges de la nova tecnologia robòtica destaca la patologia oncològica (34,5% del total), principalment neoplàsies colorectals, ginecològiques i de pròstata.

 

També s'ha utilitzat el sistema quirúrgic da Vinci en cirurgia de l'obesitat, hèrnies de hiat–reflux gastroesofàgic, colecistectomies (cirurgia d'extracció de la vesícula), procediments hepatobiliars complexos, úters miomatosos, endometriosis i altres patologies. 

 


Major precisió

 

En la cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic Da Vinci, el cirurgià controla manualment els comandaments de la consola que es troba en el quiròfan. D'esta manera el sistema transforma, de manera exacta, estos gestos en moviments dels braços robòtics (quatre braços mòbils i intercanviables).

 

A més, la persona que està operant té una visió tridimensional del camp quirúrgic que es pot augmentar fins a 10 vegades, millorant la nitidesa i sent superior a la visió humana. Els braços robòtics tenen més llibertat de moviment i graus de gir que la mà i eliminen el tremolor i els moviments involuntaris de la persona, per la qual cosa s'obté una major precisió.

 

Així mateix, és més fàcil accedir a àrees anatòmiques complexes i s'aconseguix minimitzar el trauma sobre els teixits de la paret abdominal. Això es traduïx en una reducció del dolor postoperatori.
 

Compartir

Galeria d'imatges