NOTÍCIES

L'Hospital Doctor Peset realitza la seua primera cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci

L'Hospital Doctor Peset realitza la seua primera cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci

28/09/2023

L'Hospital Doctor Peset realitza la seua primera cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgi

•    L'equip ha suposat una inversió de 2.178.000 € i s'utilitzarà en les especialitats d'Urologia, Cirurgia General i Ginecologia
•    La plataforma tradueix els moviments del cirurgià de manera intuïtiva, ofereix major precisió i minimitza el dolor postoperatori 

 

L'Hospital Universitari Doctor Peset ha realitzat aquesta setmana la seua primera cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci Xi. Es tracta d'una plataforma que incorpora la tecnologia més avançada per a realitzar cirurgia mínimament invasiva i que permet aconseguir una major precisió en els gestos quirúrgics i un menor sagnat.

 

La cirurgia va ser duta a terme pel servei de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu i va consistir en una colecistectomia (extracció de la vesícula biliar) robòtica que es va realitzar sense complicacions. 

 

“És la primera de moltes intervencions reeixides que aquesta nova tecnologia ens permetrà realitzar. Es tracta d'una plataforma molt innovadora que aporta avantatges per a professionals i pacients en aspectes tan importants com temps de recuperació, dolor postoperatori, precisió, temps quirúrgics, entre altres”, ha assenyalat el doctor Carlos Domingo, cap del servei de Cirurgia General de l'Hospital Universitari Doctor Peset.

 

L'equip instal·lat en aquest centre sanitari públic valencià ha suposat una inversió de 2.178.000 € de la Conselleria de Sanitat i s'utilitzarà en les especialitats d'Urologia, Cirurgia General i Ginecologia.

 

En la cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci, el cirurgià controla manualment els comandaments de la consola que es troba en el quiròfan. D'aquesta manera el sistema transforma, de manera exacta, aquests gestos en moviments dels braços robòtics (quatre braços mòbils i intercanviables).

 

A més, la persona que està operant té una visió tridimensional del camp quirúrgic que es pot augmentar fins a 10 vegades, millorant la nitidesa i sent superior a la visió humana. Els braços robòtics tenen més llibertat de moviment i graus de gir que la mà i eliminen el tremolor i els moviments involuntaris de la persona, per la qual cosa s'obté una major precisió.

 

Així mateix, és més fàcil accedir a àrees anatòmiques complexes i s'aconsegueix minimitzar el trauma sobre els teixits de la paret abdominal. Això es tradueix en una reducció del dolor postoperatori. 

 

 

Cirurgià a la consola del robot


 

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Doctor Peset realitza la seua primera cirurgia robòtica assistida amb el sistema quirúrgic da Vinci