NOTÍCIES

L'Hospital Doctor Peset organitza activitats per a conscienciar a la població sobre la importància del diagnòstic primerenc de la MPOC

L'Hospital Doctor Peset organitza activitats per a conscienciar a la població sobre la importància del diagnòstic primerenc de la MPOC

15/11/2023

L'Hospital Doctor Peset organitza activitats per a conscienciar a la població sobre la importància d

•    El servei de Pneumologia ha realitzat espirometries diagnòstiques i ha facilitat consells per a previndre i tractar esta malaltia
•    3 de cada 4 persones amb MPOC no estan diagnosticades

 

El servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset ha organitzat tota una sèrie d'activitats en el vestíbul principal de l'hospital amb motiu del Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), que se celebra el tercer dimecres de novembre.


Amb esta iniciativa han pretés visibilitzar esta malaltia i ajudar a reduir el seu infradiagnòstic, ja que es calcula que el 75% de les persones que pateixen MPOC no ho saben i no tractar-la des dels inicis empitjora el pronòstic.


Durant tot el matí, aquelles persones que han volgut participar en les activitats organitzades a l'Hospital Universitari Doctor Peset han pogut realitzar-se espirometries diagnòstiques i conéixer de primera mà informació bàsica sobre esta malaltia, així com consells per a previndre-la i tractar-la.


La MPOC és una malaltia pulmonar progressiva que, amb el temps, fa que siga difícil respirar. A més de la dispnea, els símptomes més freqüents són la tos crònica i la producció de flegmes (expectoració amb mucositat). La seua principal causa és l'exposició al fum del tabac i inclou dues malalties conegudes com la bronquitis crònica i l'emfisema (lesions en els alvèols dels pulmons).


Les persones exposades al fum del tabac són les que més probabilitats tenen de patir MPOC una vegada han passat els 35 o 40 anys. Esta patologia sol manifestar-se al principi de manera silenciosa i va progressant lentament.


“És important conéixer-la perquè, actualment, la MPOC és la tercera causa de mort en el món i 3 de cada 4 pacients no estan diagnosticats. Si aconseguim un diagnòstic primerenc, quan la malaltia està poc avançada i amb pocs símptomes, podrem prendre mesures per a evitar que progresse”, ha explicat la doctora Eva Martínez Moragón, cap del servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset.


L'espirometria s'utilitza per a diagnosticar la malaltia pulmonar obstructiva crònica. Es tracta d'una senzilla prova que consisteix a mesurar la quantitat d'aire que una persona és capaç d'expulsar en una espiració profunda el més ràpid possible.


“Les persones que han sigut o són fumadores i que noten símptomes respiratoris que coincideixen amb els de la MPOC, haurien de realitzar-se una espirometria que permeta conéixer si tenen o no esta malaltia. Per això és fonamental realitzar campanyes de conscienciació com la que hem realitzat hui a l'Hospital Doctor Peset. Això sense oblidar que la mesura més eficaç per a previndre la MPOC i evitar que progresse és deixar de fumar”, ha apuntat la doctora Martínez Moragón.

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Doctor Peset organitza activitats per a conscienciar a la població sobre la importància del diagnòstic primerenc de la MPOC