NOTÍCIES

L'Hospital Doctor Peset informa la població sobre els riscos del tabaquisme i convida a deixar este hàbit a les persones que fumen

L'Hospital Doctor Peset informa la població sobre els riscos del tabaquisme i convida a deixar este hàbit a les persones que fumen

31/05/2024

L'Hospital Doctor Peset informa la població sobre els riscos del tabaquisme i convida a deixar este

•    Este centre compta amb una unitat de tabaquisme acreditada que atén cada any aproximadament a 900 persones
•    Els objectius són previndre el consum de tabac i trobar la teràpia farmacològica més adequada per a fumadors

 

L'Hospital Universitari Doctor Peset ha volgut sumar-se a les iniciatives posades en marxa amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac amb una taula informativa instal·lada en l'edifici de consultes externes en la qual professionals del servei de Pneumologia d'este centre han informat la població sobre els riscos del tabaquisme i han ensenyat els diversos tractaments disponibles en l'actualitat per a persones fumadores.

 

A més, durant el matí s'han realitzat cooximetries, una prova que mesura el nivell de monòxid de carboni en aire espirat, a fumadors i fumadores que han volgut conéixer el seu grau de tabaquisme i el risc de desenvolupar futures malalties, ja que nivells elevats de monòxid de carboni poden produir malalties pulmonars, cardiovasculars i neurològiques.

 

“En el Dia Mundial Sense Tabac volem aprofundir en la prevenció, sol·licitar ajuda amb el desenvolupament de polítiques sanitàries eficaces, instar els joves que es consciencien del mal del tabac i no comencen a fumar i, finalment, alertar a les persones fumadores que encara no han desenvolupat malalties perquè busquen ajuda mèdica per a deixar com més prompte millor de fumar”, ha explicat la doctora Eva Martínez-Moragón, cap del servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset.

 

Unitat especialitzada

 

Precisament, este centre sanitari públic valencià compta des de fa anys amb una unitat de tabaquisme acreditada per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) que atén aproximadament 900 persones a l'any.

 

Els pacients de la unitat de tabaquisme de l'Hospital Universitari Doctor Peset, dependent del servei de Pneumologia, són valorats per una infermera i un metge especialitzat en tabaquisme. En funció dels resultats de la cooximetria, el grau de dependència i la motivació del pacient, se li recomanen les teràpies farmacològiques més adequades per a ajudar-lo a aconseguir l'objectiu final de deixar per sempre l'hàbit de consumir tabac.

 

“Principalment atenem persones fumadores diagnosticades d'alguna malaltia relacionada amb el tabac que necessiten abandonar el consum d'este, com ara persones amb cardiopatia isquèmica, amb alguna mena de càncer, amb MPOC, asma i altres”, ha apuntat la doctora Martínez-Moragón.

 

A més de l'Hospital Universitari Doctor Peset, al llarg d'esta setmana els centres de salut i consultoris del departament de salut de València – Doctor Peset han desenvolupat múltiples activitats amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac per a conscienciar a la població dels riscos que suposa el consum de tabac i els beneficis de deixar-lo. 

 

Tots els professionals han coincidit a destacar que el tabaquisme és la principal epidèmia prevenible a la qual s'enfronta el sistema sanitari i, per això, qualsevol activitat encaminada a la prevenció d'este hàbit perjudicial per a la salut és fonamental.
 

Compartir

Galeria d'imatges