NOTÍCIES

L'Hospital Doctor Peset i la seua associació de jubilats formen a persones majors en el maneig de l'APP GVA+Salut

L'Hospital Doctor Peset i la seua associació de jubilats formen a persones majors en el maneig de l'APP GVA+Salut

22/04/2024

L'Hospital Doctor Peset i la seua associació de jubilats formen a persones majors en el maneig de l'

•    La iniciativa pretén reduir la inassistència a cites, afavorir la fidelització als tractaments i millorar la dispensació 
•    El correcte maneig de l'aplicació evita desplaçaments innecessaris de la ciutadania al centre de salut 

 

El departament de salut de València – Doctor Peset i l'Associació Cultural de Jubilats i Jubilades Doctor Peset han posat en marxa un projecte per a facilitar la formació de persones majors en el maneig de l'APP GVA+Salut i, així, incrementar l'ús de l'aplicació en este segment poblacional.

 

GVA+Salut és una aplicació per a dispositius mòbils de la Conselleria de Sanitat dirigida a totes les persones usuàries de la sanitat pública de la Comunitat Valenciana que permet la sol·licitud i anul·lació de cites mèdiques en atenció primària, la consulta de les visites pendents d'atenció hospitalària, els tractaments farmacològics prescrits, la descàrrega de justificants i informes d'assistència, entre altres funcionalitats.

 

“Esta APP aporta un valor afegit a l'assistència sanitària i evita desplaçaments innecessaris de la ciutadania al centre de salut, per exemple, per a demanar cita. Però hi ha persones que necessiten ajuda per a aprendre a utilitzar-la, bé per la seua edat o per qualsevol altra circumstància. I pretenem pal·liar eixes mancances amb este curs que els ajudarà a familiaritzar-se amb l'aplicació i amb l'ús de telèfons intel·ligents”, ha assenyalat Luis Ibáñez, gerent del departament de salut de València – Doctor Peset. 

 

El taller ‘La teua Salut en GVA+Salut’ naix com un projecte de voluntariat en el qual un grup de membres de l'Associació Cultural de Jubilats i Jubilades Doctor Peset expliquen de manera pràctica i personalitzada les principals funcionalitats de l'APP a tota persona interessada a conéixer les diferents utilitats d'esta aplicació.

 

Per a això, s'han dividit els continguts per nivells. Un nivell bàsic en el qual, de manera molt ràpida, es pot estar utilitzant la informació més bàsica sobre consultes i tractaments. I un nivell avançat en el qual s'endinsen en més opcions que poden ser d'utilitat: afegir usuaris, consultar cites pendents o sol·licitar noves cites, veure l'informe de tractaments i dispensacions en farmàcia, generar justificants, etc. 

 

“L'objectiu és fomentar l'ús de l'aplicació GVA+Salut entre les persones majors i, amb això, reduir la inassistència a cites, afavorir la fidelització als tractaments farmacològics, millorar el control de la dispensació per a dissuadir de la despesa innecessària en farmàcia i, en definitiva, formar a usuaris més informats”, ha explicat Daniel Almenar, vicepresident de l'Associació Cultural de Jubilats i Jubilades Doctor Peset.

 

El taller, que ja ha començat, podrà impartir-se en centres de salut i associacions del departament de salut de València – Doctor Peset que ho sol·liciten. Quan finalitze el projecte, s'avaluaran diversos paràmetres, entre ells si la formació ha servit per a incrementar el nombre de persones usuàries de l'aplicació en este departament de salut.

 

Compartir

Galeria d'imatges