NOTÍCIES

L'Hospital Doctor Peset busca incorporar la perspectiva del pacient en el procés d'atenció oncològica

L'Hospital Doctor Peset busca incorporar la perspectiva del pacient en el procés d'atenció oncològica

24/11/2023

L'Hospital Doctor Peset busca incorporar la perspectiva del pacient en el procés d'atenció oncològic

•    La jornada ha reunit a representants d'equips multidisciplinaris de la Comunitat Valenciana centrats en l'atenció a persones amb càncer 
•    La ‘sanitat basada en valor’ ofereix una visió innovadora per a avaluar els resultats dels diferents tractaments 

 

L'Hospital Universitari Doctor Peset ha acollit este divendres la ‘IV Reunió Interdepartamental de les Comissions de Teixits i Tumors de la Comunitat Valenciana’, que ha ajuntat a representants d'equips multidisciplinaris de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu de posar en valor el seu treball per a millorar l'atenció a les persones amb càncer.

 

La jornada ha sigut inaugurada per Cristina Ruiz, subdirectora general d'Atenció Hospitalària de la Conselleria de Sanitat, que ha estat acompanyada per Luis Ibáñez, gerent del departament de salut de València – Doctor Peset.

 

La reunió s'ha centrat en la introducció d'una visió innovadora de l'atenció que contempla el concepte de ‘sanitat basada en valor’. Amb ella es busca incorporar a la mesura clàssica de resultats dels diferents tractaments oncològics, els resultats globals aconseguits des de la perspectiva del pacient, així com la seua experiència durant tot el procés assistencial multidisciplinari.

 

Per a això, la reunió s'ha dividit en dues taules redones. En la primera s'han aclarit conceptes com ara ‘medicina basada en valor’ i ‘resultats en salut’, a més de presentar la situació epidemiològica del càncer en el departament de salut de València – Doctor Peset.

 

En la segona taula redona s'ha donat veu a associacions de pacients i s'ha ressaltat la importància del treball realitzat pels equips multidisciplinaris com agents capaços de controlar el procés d'atenció oncològica i d'analitzar els seus resultats. 

 

S'han presentat, així mateix, tres projectes locals innovadors sobre sanitat basada en valor. La subcomissió de tumors digestius ha parlat sobre el tractament de l'adenocarcinoma de recte tenint en compte esta nova perspectiva. El servei de Farmàcia ha presentat la proposada ‘Digitalització en salut: resultats reportats per pacients’. I també s'ha parlat sobre el programa d'immunoteràpia a domicili, un projecte multidisciplinari per a la millora de la qualitat de vida del pacient oncològic.

 

Atenció complexa

 

Durant la ‘IV Reunió Interdepartamental de les Comissions de Teixits i Tumors de la Comunitat Valenciana’ s'ha tornat a recalcar la complexitat del procés d'atenció oncològica, compost de molts passos i amb la implicació de diverses especialitats mèdiques. 

 

“Estes característiques ens obliguen a col·laboren i exigeixen una bona coordinació entre professionals i nivells per a una correcta continuïtat assistencial, ja que, a la complexitat de la persona amb càncer, cal sumar, amb freqüència, processos comòrbids associats”, ha explicat la doctora Inmaculada Maestu, cap del servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Doctor Peset.

 

La Comissió de Garantia de Qualitat de Teixits i Tumors del departament de salut de València – Doctor Peset està constituïda per representants de les especialitats mèdic-quirúrgiques de l'Hospital Universitari Doctor Peset, de Farmàcia, d'especialitats diagnòstiques, d'Infermeria, Atenció Primària, Hospitalització a domicili, Documentació Clínica, subcomissions de tumors específiques i representants de l'equip directiu, que treballen en col·laboració transversal perquè l'atenció oncològica siga íntegra, buscant l'excel·lència de manera sostenible.

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Doctor Peset busca incorporar la perspectiva del pacient en el procés d'atenció oncològica