L’Hospital Doctor Peset aposta per les noves tecnologies per a estandarditzar la informació en el procés oncològic
L’Hospital Doctor Peset aposta per les noves tecnologies per a estandarditzar la informació en el procés oncològic
07/02/2025
- L’Estratègia de salut digital de la Comunitat Valenciana permetrà millorar el mesurament de resultats i obtindre dades de qualitat
- La V reunió interdepartamental reunix representants d’equips multidisciplinaris valencians centrats en l’atenció a persones amb càncer
L’Hospital Universitari Doctor Peset ha acollit la V Reunió Interdepartamental de les Comissions de Teixits i Tumors de la Comunitat Valenciana, a la qual han assistit representants d’equips multidisciplinaris de tot el territori valencià amb l’objectiu de destacar el seu paper com a agents capaços de controlar el procés oncològic i poder arribar a analitzar els seus resultats.
En concret, la jornada s’ha centrat en els esforços que s’estan duent a terme des de la Conselleria de Sanitat i els departaments de salut per a poder estandarditzar la informació mitjançant la tecnologia i els sistemes d’informació adequats, que permeten que qualsevol resultat en salut siga una cosa analitzable i mesurable gràcies a una història clínica optimitzada.
La reunió l’han inaugurada Bernardo Valdivieso,secretari autonòmic de Planificació, Informació i Transformació Digital de la Conselleria de Sanitat, i Álvaro Cuadrado, subsecretari de la Conselleria de Sanitat, que han estat acompanyats per Luis Ibáñez, gerent del Departament de Salut de València–Doctor Peset.
Bernardo Valdivieso, qui ha participat, a més, com a ponent, ha destacat la gran transformació que suposarà l’Estratègia de salut digital de la Comunitat Valenciana i com permetrà aplanar el camí a la medicina personalitzada, al mesurament de resultats en l’activitat diària i al foment de la investigació amb dades de qualitat.
“El procés d’atenció oncològica és altament complex, està compost de molts passos i implica diverses especialitats mèdiques. Estes característiques fan que siga necessari col·laborar i exigixen una bona coordinació entre professionals i nivells per a una correcta continuïtat assistencial. Gràcies a les noves tecnologies, podrem estandarditzar i optimitzar els processos, crear projectes transversals que augmenten la nostra qualitat i la nostra eficiència”, ha assegurat Valdivieso.
En la jornada també s’ha parlat dels sistemes d’informació per a la vigilància epidemiològica del càncer en la població i de la contribució dels recursos informàtics des de la perspectiva de l’hospital, en concret, de com controlar el temps en el procés oncològic.
Xarxa de Centres Oncològics
Així mateix, s’ha aprofitat esta reunió interdepartamental per a fer una aproximació pràctica a l’acció conjunta CraNE o Xarxa de Centres Oncològics Integrals, mitjançant la qual la Comissió Europea busca crear un entramat de centres que garantisquen la qualitat de l’atenció oncològica en tot el territori europeu.
Finalment, s’ha abordat la modificació recent de l’organització sanitària de la Comunitat Valenciana entorn de les agrupacions sanitàries interdepartamentals (ASI) des del punt de vista oncològic per a crear les bases d’un marc de relació entre els equips multidisciplinaris dels hospitals que componen l’ASI València–Est: Hospital Universitari Doctor Peset, Hospital Universitari de la Ribera, Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva i Hospital d’Ontinyent.
La Comissió de Garantia de la Qualitat de Teixits i Tumors del Departament de Salut de València–Doctor Peset, creada en 2015, està constituïda per representants de les especialitats medicoquirúrgiques de l’Hospital Universitari Doctor Peset, de farmàcia, d’especialitats diagnòstiques, d’infermeria, atenció primària, hospitalització a domicili, documentació clínica, subcomissions de tumors específiques i representants de l’equip directiu, que treballen en col·laboració transversal perquè l’atenció oncològica siga íntegra.