NOTÍCIES

L'Hospital Doctor Peset aconsegueix l'acreditació 'Alta Complexitat' per a la seua unitat d'asma del servei de Pneumologia

L'Hospital Doctor Peset aconsegueix l'acreditació 'Alta Complexitat' per a la seua unitat d'asma del servei de Pneumologia

08/10/2023

L'Hospital Doctor Peset aconsegueix l'acreditació 'Alta Complexitat' per a la seua unitat d'asma del

•    És l'única de la Comunitat Valenciana d'aquesta patologia que compta amb aquesta certificació amb categoria excel·lent
•    Disposa d'un programa d'educació en asma i administren tractaments biològics

 

La unitat d'asma del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset ha sigut acreditada per la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (Separ) com a ‘Unitat d'Alta Complexitat’ amb categoria d'excel·lent.


Es tracta del nivell d'acreditació més exigent de la Separ i s'atorga a centres dotats amb suficients recursos materials i humans que els capaciten per a realitzar qualsevol tipus d'activitat assistencial, docent o d'investigació relacionada amb la prevenció, diagnòstic i el tractament de l'asma.


La unitat de l'Hospital Universitari Doctor Peset és l'única unitat especialitzada d'asma de la Comunitat Valenciana que compta amb aquesta certificació amb criteris d'excel·lència.


“Hem treballat molt des de fa anys per a intentar aconseguir donar la millor atenció integral a les persones amb asma, sobretot a les que tenen asma greu mal controlat. Per a això, hem millorat els nostres circuits assistencials i hem incorporat tots els avanços diagnòstics i terapèutics. Aconseguir aquesta acreditació és un motiu de gran satisfacció per a tot l'equip”, ha assegurat la doctora Eva Martínez Moragón, cap del servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset.

Més de mil pacients a l'any


Aquesta unitat d'asma atén cada any a més de 1.000 persones de més de 16 anys d'edat. Concretament, en 2022 van ser 1.300 els i les pacients assistides. Disposa d'una consulta mèdica monogràfica dos dies a la setmana i d'una consulta d'infermeria especialitzada, que realitza educació sobre la patologia, proves funcionals bàsiques i administració i seguiment de tractaments amb fàrmacs biològics.


La doctora Martínez Moragón ha assenyalat que en les agendes de la unitat d'asma “es contempla la cita prioritària per a pacients amb empitjorament de la seua situació basal, així com l'atenció urgent no programada si fora necessari”. “En aquest hospital es poden fer totes les proves necessàries per a l'estudi de comorbiditats de les persones asmàtiques. Entre altres, TAC de tòrax, ph-metries, broncoscòpies, poligrafies, proves d'esforç, oscil·lometries”, ha enumerat.


Així mateix, el servei de Pneumologia compta amb una unitat de tabaquisme (també acreditada per la Separ) a la qual poden accedir les persones amb asma que siguen fumadores. També disposa d'un programa estandarditzat d'educació en asma i administra tractaments biològics, realitzant els controls necessaris per a avaluar la seua seguretat i eficàcia (mesurament de biomarcadors, funció pulmonar i qüestionaris de qualitat de vida i d'utilitat).


"Hem tractat a 160 persones amb teràpia biològica i tenim experiència amb tots els fàrmacs comercialitzats per al tractament de l'asma greu no controlat", ha apuntat la doctora Martínez Moragón.


La unitat d'asma del servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset funciona com a unitat multidisciplinària. Existeixen professionals de referència d'altres especialitats per a l'atenció integral de les persones amb asma greu.


Recentment, aquest hospital ha creat un comité clínic d'asma i comorbilitats que es reuneix de manera mensual i en el qual participa Pneumologia, Al·lergologia, Pediatria, Otorrinolaringologia i Farmàcia. Amb Farmàcia Hospitalària s'ha treballat estretament per a millorar l'accés dels pacients a la teràpia biològica. 

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Doctor Peset aconsegueix l'acreditació 'Alta Complexitat' per a la seua unitat d'asma del servei de Pneumologia