NOTÍCIES

El Peset promou els drets sexuals de les persones amb una jornada sobre el consentiment sexual i reproductiu

El Peset promou els drets sexuals de les persones amb una jornada sobre el consentiment sexual i reproductiu

27/09/2023

El Peset promou els drets sexuals de les persones amb una jornada sobre el consentiment sexual i rep

•    La iniciativa estava dirigida a professionals del Departament i busca promoure una comunicació oberta i honesta sobre l'activitat sexual
•    S'han abordat aspectes jurídics fonamentals i s'ha reflexionat sobre la coerció reproductiva

 

L'Hospital Universitari Doctor Peset ha acollit aquest dimecres una jornada amb motiu de la recent celebració del Dia Mundial de la Salut Sexual (4 de setembre) i del Dia Mundial de l'Anticoncepció (26 de setembre), dues dates la commemoració de les quals el Departament de Salut de València – Doctor Peset ha volgut aprofitar per a promoure els drets sexuals.

 

L'activitat, dirigida fonamentalment a professionals sanitaris, ha comptat amb la participació de Felipe Hurtado, psicòleg-sexòleg del Centre de Salut Sexual i Reproductiva Font de Sant Lluís, de Marian Obiol, ginecòloga d'aquest mateix centre, i de Juan Carlos Vegas, advocat del Departament de Dret administratiu i processal de la Facultat de Dret de la Universitat de València.

 

Sota el lema “Consentiment”, triat enguany per l'Associació Mundial per a la Salut Sexual (WAS) per a commemorar el Dia Mundial de la Salut Sexual, Felipe Hurtado ha fet un repàs pel significat i la importància de celebrar aquesta data assenyalada.

 

“El consentiment és un tema important en qualsevol discussió sobre salut sexual. El respecte pels límits, els desitjos i l'autonomia de cada persona és essencial per a crear un entorn segur i saludable per a totes les persones”, ha assenyalat Hurtado.

 

Per part seua, la doctora Marian Obiol ha explicat que el consentiment va més enllà de l'acceptació o no de tindre relacions sexuals perquè les relacions sexuals reproductives impliquen risc d'embaràs no planejat i tots dos membres de la parella han de consensuar quin mètode anticonceptiu utilitzaran per a evitar-ho. "Si no hi ha consens, no hi ha consentiment reproductiu i parlem de coerció reproductiva”, ha assegurat la doctora Obiol.

 

Juan Carlos Vegas ha aprofitat la jornada per a abordar tots els aspectes jurídics que ha comportat la inclusió en el Codi Penal d'un concepte de consentiment a través de la Llei orgànica 10/2022, de 6 de setembre, de garantia integral de la llibertat sexual.

 

 

Compartir

Galeria d'imatges

El Peset promou els drets sexuals de les persones amb una jornada sobre el consentiment sexual i reproductiu