NOTÍCIES

El Peset acull a 79 estudiants de l'últim curs de Medicina per a realitzar les pràctiques tutelades

El Peset acull a 79 estudiants de l'últim curs de Medicina per a realitzar les pràctiques tutelades

L'Hospital Universitari Doctor Peset ha celebrat aquest dilluns la “Jornada de benvinguda” als estudiants de l'últim curs del Grau de Medicina de la Universitat de València, que realitzaran en aquest hospital públic valencià les seues pràctiques tutelades de sisé curs.

 

En total són 79 alumnes que fins a juny de 2024 podran realitzar les pràctiques de les 24 especialitats mèdic-quirúrgiques oferides per a completar així els 8 períodes de rotació pels diferents serveis hospitalaris i centres d'Atenció Primària del departament de salut i completar la seua formació abans de finalitzar la carrera.

La resta de l'alumnat matriculat enguany en l'últim curs del Grau de Medicina realitzarà aquestes pràctiques en el Consorci Hospital General Universitari de València, l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe i l'Hospital Clínic Universitari, que són els altres centres docents adscrits a la Universitat de València.

 

“Un any més, aquest hospital s'implica en la formació pràctica tutelada d'estudiants de sisé curs de Grau de Medicina. Al llarg de tot el curs acadèmic tindran l'oportunitat de desenvolupar les aptituds i coneixements necessaris per a la pràctica mèdica en contacte directe amb pacients. Volem oferir un entorn adequat de treball docent teoricopràctic, amb personal altament implicat i motivat per a formar professionals excel·lents”, ha assenyalat el doctor Juan J. Camarena, coordinador de docència de Grau de Medicina a l'Hospital Universitari Doctor Peset.


Per a tutelar aquestes pràctiques, l'Hospital Universitari Doctor Peset compta aquest curs amb 109 professionals vinculats a aquest centre sanitari que compleixen les seues funcions assistencials i docents en col·laboració amb la Universitat de València. Es tracta de professors i professores titulars i catedràtics, així com de professors associats assistencials assignats als departaments de Medicina, Cirurgia i Pediatria, Obstetrícia i Ginecologia de la Facultat de Medicina. A més, es compta amb la figura del “col·laborador docent”, que intervé en la formació dels futurs professionals.

 

L'acte oficial de benvinguda de l'alumnat ha sigut presidit pel Gerent del Departament de Salut de València – Doctor Peset, Luis Ibáñez Gadea, i per la Degana de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, Amparo Ruiz Saurí.

 

Tots dos han coincidit a destacar l'alta qualificació i formació que ofereix el Departament de Salut de València – Doctor Peset per a estudiants de Medicina i l'especial característica d'aquest centre hospitalari per la seua proximitat en el tracte i l'accessibilitat dels equips de professionals.

 

Durant les seues pràctiques, l'alumnat d'últim curs haurà de realitzar quatre períodes de formació en les especialitats obligatòries dins del sistema de Grau: Urgències i Emergències, Obstetrícia i Ginecologia, Pediatria i Psiquiatria.

 

A més, els estudiants han triat, per a complir amb els 8 rotatoris, entre dues especialitats mèdiques i dues especialitats quirúrgiques de les oferides per cada centre per a formar-se. En el cas de l'Hospital Universitari Doctor Peset han pogut optar entre 7 especialitats quirúrgiques i 13 especialitats mèdiques per a realitzar les seues pràctiques.