NOTÍCIES

El nou centre de salut de Malilla inicia la seua activitat per a donar atenció a més de 33.000 persones

El nou centre de salut de Malilla inicia la seua activitat per a donar atenció a més de 33.000 persones

10/06/2024

El nou centre de salut de Malilla inicia la seua activitat per a donar atenció a més de 33.000 perso

•    Les obres han suposat una inversió de més de 5 milions d'euros i multipliquen per cinc la superfície de l'anterior centre de salut
•    A les prestacions ja existents s'incorporen una àrea maternal, una altra de cures avançades, treball social i la Unitat de Prevenció de Càncer de Mama

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, acompanyat pel conseller de Sanitat, Marciano Gómez, l’alcaldessa de València, M. José Catalá, i l’equip directiu del Departament de Salut de València – Doctor Peset, ha visitat el nou centre de salut de Malilla el dia en que inicia la seua activitat. 

 

El cap del Consell ha fet un recorregut per les instal·lacions d’esta nova infraestructura que ha suposat una inversió de la Generalitat de 5.135.643 €, multiplica per cinc la superfície de l’anterior centre de salut i incorpora nous serveis assistencials.

 

Durant la seua intervenció, el president ha destacat les prestacions del nou centre, que augmenta les consultes en medicina familiar, infermeria, pediatria i infermeria pediàtrica, incorpora una àrea maternal, una altra de cures avançades i de treball social. A més, en breu es traslladarà a les noves instal·lacions la Unitat de Prevenció de Càncer de Mama que ara està situada en el centre de salut Font de Sant Lluís.

 

El centre de salut de Malilla disposa també d’àrea d’extraccions perifèriques, àrea d’administració, àrea de recepció, magatzems, vestuaris, sales de neteja i de totes les dotacions necessàries per a poder fer curació avançada de ferides en espais quirúrgics.

 

En el primer dia d'activitat assistencial del nou centre de salut de Malilla, Carlos Mazón ha destacat la importància dels equips d'atenció primària i la voluntat del Consell de millorar l'equipament dels centres de salut “perquè els professionals compten amb els mitjans i recursos necessaris per a incrementar la seua capacitat resolutiva i diagnòstica”.

 

En concret, el president ha assenyalat que amb este centre de salut, es posa a la disposició de professionals i ciutadania un edifici sanitari ampli, modern, accessible, totalment equipat i energèticament eficient, preparat per a atendre les necessitats de la població en un àmbit tan important com la salut.

 

Ampliació de superfície

 

El nou edifici està situat en la Carrera de Malilla i ocupa una superfície de 3.385 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i una altura. Això suposa multiplicar per cinc l’espai del centre de salut Enginyer Joaquín Benlloch, centre al qual substituïx i que fins hui atenia 33.300 persones d’esta zona del Departament de Salut de València – Doctor Peset.

 

Amb l’ampliació de superfície, les consultes de Medicina Familiar passen de 10 a 16, i les consultes d’Infermeria de 3 a 10 consultes. En l’àrea de Pediatria, es passa de 3 a 5 consultes de Pediatria i d’1 a 3 consultes d’Infermeria Pediàtrica. Així mateix, disposa d’una sala de lactància amb canviador per a bebés i, en l’àrea maternal, a més de les consultes per a matrones, s’inclou una sala d’educació maternal amb capacitat per a 25 persones.

 

Centre modern, eficient i segur

 

L’edifici que allotja el centre de salut de Malilla incorpora sistemes d’alta eficiència energètica i respectuosos amb el medi ambient, com són la instal·lació fotovoltaica de 50kW situada en la seua coberta, producció d’aigua calenta sanitària mitjançant unitats d’aerotèrmia i sistemes de recuperació de calor per a calfament de depòsits interacumuladors.

 

A més, és el primer centre de salut de la Comunitat Valenciana amb wifi per a pacients i professionals, així com wifis independents per a equips d’electromedicina (monitors de constants, electrocardiògrafs, ecògrafs, etc.). També és pioner a la Comunitat Valenciana en l’àmbit de seguretat informàtica, ja que es tracta del primer centre amb un molt alt nivell de seguretat pel que fa a xarxes: compta amb dos firewalls (sistema que restringix el trànsit d’internet entrant, ixent i intern) i segmentació de LANS virtuals (per a xarxes locals).

 

D’altra banda, el nou centre de salut de Malilla ha estat preparat per a utilitzar el sistema de crida de pacients (SISCOL) impulsat per la Conselleria de Sanitat, ja que s’han instal·lat 17 pantalles de crida i 3 quioscos perquè els pacients en arribar passen el seu SIP i obtinguen un tiquet amb identificació anònima de la cita.
 

Compartir

Galeria d'imatges