NOTÍCIES

L'Hospital Universitari Doctor Peset aconsegueix l'excel·lència en el maneig de la Malaltia Inflamatòria Intestinal

L'Hospital Universitari Doctor Peset aconsegueix l'excel·lència en el maneig de la Malaltia Inflamatòria Intestinal

13/06/2023

L'Hospital Universitari Doctor Peset aconsegueix l'excel·lència en el maneig de la Malaltia Inflamat

  • La Unidad de Atención Integral a pacientes con EII de este centro atiende anualmente a unas 1.200 personas.
  • Entre los retos de la unidad está conseguir una atención integral y continuada dentro de los estándares de calidad.
     

La Unitat d'Atenció Integral a pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) de l'Hospital Universitari Doctor Peset ha rebut aquest dimarts la certificació de qualitat que concedeix el Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU).

 

Es tracta d'un reconeixement a l'excel·lència d'aquesta unitat, una distinció que reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per l'Hospital Universitari Doctor Peset en aquest camp.

 

"Aquesta acreditació és la mostra de l'esforç dels i les professionals implicats en l'atenció a les persones amb aquesta complexa malaltia per a aconseguir una millora contínua de la qualitat assistencial", ha indicat el doctor José María Paredes Arquiola, cap del Servei de Medicina Digestiva de l'Hospital Universitari Doctor Peset i responsable de la Unitat de MII.

 

El Programa de Certificació de les Unitats d'Atenció Integral a pacients amb MII (CUE) és un projecte desenvolupat i impulsat per GETECCU, auditat per Bureau Veritas, com a tercera part independent, i que compta amb el suport de la biofarmacèutica AbbVie.

 

L'objectiu és reconéixer a aquelles Unitats de MII del país que asseguren la millor prestació assistencial a pacients amb aquesta malaltia. És considerat el major reconeixement per a aquestes Unitats a la seua labor en l'atenció de la MII a Espanya, situant-les com a referent a nivell regional i nacional.

 

Com explica la presidenta de GETECCU, la Dra. Ana Gutiérrez Casbas, "en GETECCU, tenim un fort compromís amb millorar la qualitat de vida de les persones afectades per la MII i per a aconseguir-ho la clau està a garantir l'excel·lència assistencial. A través d'aquest programa de certificacions analitzem, de manera objectiva i sistematitzada, la qualitat de l'assistència prestada, identificant àrees de millora. D'aquesta manera, ens assegurem que l'atenció que reben els pacients siga sinònim d'homogeneïtat i excel·lència".

 

També ha estat present en l'acte de certificació José Ramón García Fernández, president de l'Associació de Pacients de Crohn i Colitis Ulcerosa de la Comunitat Valenciana (ACCU València).

 

García ha manifestat que "la MII és una malaltia complexa, perquè afecta a totes les esferes de la vida de les persones i, a més, no ho fa de la mateixa manera. En aquest context, comptar amb unitats assistencials com la de l'Hospital Universitari Doctor Peset, que obtenen aquesta certificació ens garanteix als pacients que rebrem l'atenció integral i multidisciplinària que requerim i concorde a les nostres necessitats específiques".

 

1.200 pacients anuals

 

La Unitat d'Atenció Integral a pacients amb MII de l'Hospital Universitari Doctor Peset atén anualment unes 1.200 persones i té com a principal objectiu oferir una assistència global, contínua i que seguisca els estàndards de qualitat reconeguts i avalats per les societats científiques nacionals (GETECCU) i internacionals.

 

"L'atenció integral que oferim cerca optimitzar les visites dels pacients al nostre centre. Això s'evidencia, per exemple, amb l'activitat de l'Hospital de Dia, on les persones ateses realitzen en el mateix dia la visita mèdica, l'extracció analítica i l'administració del tractament. Tot això, gràcies a l'esforç del personal sanitari implicat en el correcte funcionament d'aquest recurs hospitalari", ha afegit el doctor Paredes.

 

D'altra banda, el cap del Servei de Medicina Digestiva de l'Hospital Universitari Doctor Peset ha destacat que l'atenció a la malaltia inflamatòria intestinal requereix un maneig coordinat on diverses especialitats conjuminen esforços en un equip multidisciplinari. En el cas de l'hospital valencià, a més de Medicina Digestiva, formen part d'aquest equip els serveis de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu, Radiodiagnòstic i Farmàcia Hospitalària.

 

Moment de l'acte de certificació

 

Sobre la MII

 

La MII es defineix com un grup de trastorns inflamatoris que engloba dues entitats fonamentals: la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa. Es tracta d'una patologia de causa desconeguda però mediada immunològicament, i els símptomes de la qual són molt variats i solen incloure la diarrea o el dolor abdominal, arribant a vegades a requerir cirurgia o ser incapacitants per als pacients.

 

El debut de la malaltia sol ser en edats joves i durant el seu desenvolupament es poden presentar complicacions, tant intestinals (oclusió intestinal, deficiències nutricionals i les seues conseqüències, etc.), com extraintestinals (dermatològiques, reumatològiques, oculars i hepatobiliars, entre altres). L'aparició dels símptomes de la malaltia és impredictible, amb períodes d'absència de símptomes i brots i, en molts casos, arriben a requerir hospitalitzacions i intervencions quirúrgiques.

 

La cronicitat, variabilitat i imprevisibilitat de la malaltia, els controls periòdics, un tractament farmacològic continuat i la possible necessitat d'exploracions endoscòpiques o intervencions quirúrgiques, tenen una gran repercussió en la vida familiar, laboral i social del pacient, i condicionen considerablement la seua percepció de salut i la seua qualitat de vida.

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Universitari Doctor Peset aconsegueix l'excel·lència en el maneig de la Malaltia Inflamatòria Intestinal