NOTÍCIES

L'Hospital Universitari Doctor Peset aprofita el Dia Mundial de l'Asma per a conscienciar a la població sobre aquesta patologia

L'Hospital Universitari Doctor Peset aprofita el Dia Mundial de l'Asma per a conscienciar a la població sobre aquesta patologia

02/05/2023

L'Hospital Universitari Doctor Peset aprofita el Dia Mundial de l'Asma per a conscienciar a la pobla

  • La adherencia al tratamiento es fundamental para mejorar la calidad de vida de las personas afectadas.
  • El centro sanitario instala un contenedor para conseguir un adecuado reciclaje de los inhaladores.

 

Professionals del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset han aprofitat la celebració del Dia Mundial de l'Asma aquest dimarts 2 de maig per a conscienciar a la població de les càrregues que suposa aquesta malaltia a qui la pateix i de la possibilitat de tindre-la baix control, portant una vida saludable sense limitacions.

 

Per a això, han instal·lat una taula informativa en l'hall principal de l'hospital en la qual han informat dels símptomes de la malaltia, dels procediments per al seu diagnòstic i dels diversos tractaments que existeixen en l'actualitat. A més, s'han fet proves respiratòries (espirometries, mesurament d'òxid nítric) a les persones que s'han acostat i s'ha instal·lat un contenidor per al reciclatge dels inhaladors.

 

"L'adequat reciclatge dels inhaladors és important per a reduir la petjada de carboni. Els inhaladors ja utilitzats contenen plàstic, cartó, alumini i restes de gas i medicaments. Per això han de ser adequadament reciclats/reutilitzats per a no danyar el medi ambient. Poden portar-se al punt SIGRE de les oficines de farmàcia o ser depositats en contenidors específics com el que disposem en les consultes externes de Pneumologia de l'Hospital Universitari Doctor Peset", ha assenyalat la doctora Eva Martínez Moragón, cap del Servei de Pneumologia d'aquest hospital.

 

El Dia Mundial de l'Asma està afavorit per la Global Initiative for Asthma (GINA) i se celebra cada any el primer dimarts del mes de maig. Els professionals coincideixen a destacar que l'asma no és una malaltia exclusiva de persones joves (algunes debuten amb la malaltia a partir dels 65 anys) i tampoc és una malaltia banal, ja que aproximadament la meitat d'asmàtics està mal controlada i té limitacions en la seua vida diària. A més, és una malaltia infradiagnosticada pel que, davant símptomes compatibles, s'ha d'acudir al metge/a perquè realitze un adequat diagnòstic de la malaltia.

 

"Cal conscienciar a les persones amb asma perquè seguisquen els tractaments i consells mèdics perquè aquesta malaltia tan prevalent tinga les mínimes conseqüències entre els afectats de totes les edats. Per a les persones amb asma més greu s'han desenvolupat fàrmacs biològics que estan aconseguint millorar molt la qualitat de vida de pacients, però el tractament essencial de l'asma són els inhaladors. La teràpia inhalada ha millorat també en molècules, dispositius i posologies; actualment disposem de teràpies de manteniment que s'administren solament una vegada al dia", ha assegurat la doctora Martínez Moragón.

 

L'Hospital Universitari Doctor Peset compta amb dues unitats especialitzades en asma greu que avaluen cada any a uns 200 pacients: una d'aquestes unitats està a càrrec del Servei d'Al·lergologia i ha rebut la certificació d'excel·lència de la Societat Espanyola d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC); i l'altra està a càrrec del Servei de Pneumologia i compta amb l'acreditació d'excel·lència de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR).

 

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Universitari Doctor Peset aprofita el Dia Mundial de l'Asma per a conscienciar a la població sobre aquesta patologia