NOTÍCIES

El departament de salut València – Doctor Peset inicia a Benetússer un cicle de tallers per a la criança positiva

El departament de salut València – Doctor Peset inicia a Benetússer un cicle de tallers per a la criança positiva

18/01/2024

El departament de salut València – Doctor Peset inicia a Benetússer un cicle de tallers per a la cri

•    L'objectiu de l'activitat és facilitar estratègies personals, emocionals i educatives a les famílies amb menors de 0 a 3 anys
•    En els tallers col·laboren el centre de salut pública d'Alzira, el centre de salut de Benetússer, l'Ajuntament i el CEIP Cristóbal Colón

 

El departament de salut de València – Doctor Peset ha iniciat este dijous a Benetússer un cicle de tallers per a la criança positiva en el qual, a més de professionals sanitaris del centre de salut, col·laboren el centre de salut pública d'Alzira, l'Ajuntament d'este municipi de l'Horta i el CEIP Cristóbal Colón de Benetússer. 

 

L'objectiu d'estos tallers és facilitar a les famílies amb menors de 0 a 3 anys estratègies personals, emocionals i educatives que els permeten implicar-se en la construcció d'una dinàmica de convivència familiar i en el desenvolupament de models matern-parentals adequats.

 

Els tallers, un cicle de 7 sessions, s'impartiran en el CEIP Cristóbal Colón de Benetússer cada dijous fins al 29 de febrer. En ells s'abordaran aspectes com el vincle de l'afecció, l'activitat física i el joc, el descans i el son, la planificació i organització del temps, l'alimentació i les relacions afectives.

 

Per a això es compta amb un equip multidisciplinari en el qual participen professionals de l'àmbit de la salut, de l'àmbit educatiu i de l'àmbit municipal.

 

La criança positiva, segons UNICEF, és el conjunt de pràctiques de cura, protecció, formació i guia que ajuden al desenvolupament, benestar i creixement saludable i harmoniós de xiquetes, xiquets i adolescents. 

 

“El període de 0 a 3 anys és clau en el desenvolupament infantil, ja que s'estructuren les bases fonamentals de la persona: llenguatge, habilitats socials, capacitats cognitives, desenvolupament emocional i psíquic. Tot el que es faça en els seus primers anys pot millorar la seua salut i benestar per a tota la vida”, ha assenyalat Amparo Ródenas, infermera de la Unitat de Promoció i Programes de Salut del centre de salut pública d'Alzira.

 

Amb esta iniciativa, que també es realitzarà a partir del pròxim mes d'abril a Sedaví, es busca, a més, possibilitar la cohesió de famílies, educadors i personal sanitari en el procés del seu aprenentatge, així com la creació de xarxes de suport entre les persones que participen en els tallers.

Compartir

Galeria d'imatges

El departament de salut València – Doctor Peset inicia a Benetússer un cicle de tallers per a la criança positiva