NOTÍCIES

El programa de rehabilitació física durant la COVID-19 de l'Hospital Doctor Peset-Fisabio guanya un premi nacional

El doctor Moreno i la doctora Jordá miren en una tableta un dels vídeos de COVI-FIT

 

València, 16 de desembre de 2020.

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital Universitari Doctor Peset-Fisabio ha obtingut un premi nacional pel disseny d'un programa de rehabilitació mitjançant vídeos que es van allotjar en la plataforma YouTube i que possibiliten que el pacient treballe en la seua recuperació física sense contacte estret amb el personal sanitari.
 
El doctor David A. Moreno Barragán, especialista en Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital Universitari Doctor Peset, ha explicat que amb la COVID-19 "és difícil mantindre les formes de treball habituals pel contacte físic amb la persona a la qual es tracta. Així, la intenció del programa és protegir a les persones en dotar-les de les eines necessàries perquè es cuiden elles mateix amb autonomia".
 
La iniciativa, anomenada COVI-FIT, es basa en un programa d'exercicis integrat en l'assistència hospitalària dels i les pacients amb COVID-19 i es va posar en marxa el mes d'abril passat. 
 
"En el context de la primera ona de la pandèmia, va sorgir la iniciativa d'usar la plataforma YouTube, ja que hui dia quasi totes les persones hospitalitzades tenen accés a un dispositiu mòbil i, a més, poden connectar-se a la xarxa wifi gratuïta de l'hospital. Als pacients sense capacitat per a usar la plataforma se'ls proporcionen els exercicis impresos", ha assenyalat el doctor Moreno.
 
El programa compta amb exercicis que es divideixen en diferents nivells de dificultat i intensitat per a intentar arribar al major nombre possible de pacients. El primer nivell és el de baixa intensitat per a persones confinades en el llit, el segon és el d'intensitat mitjana per a persones que poden estar en butaca però que així i tot no tenen capacitat de deambulació i el tercer nivell d'alta intensitat és per a pacients capaços de deambular autònomament per l'habitació.
 
El grup ha obtingut el reconeixement de la Fundació DomusVi amb l'obtenció del segon premi en la categoria "Professionals del sector: Millor pràctica en la cura de persones", que consisteix en un diploma i un trofeu per al servei i una dotació econòmica de 1.500 euros.
 
Els Premis Fundació DomusVi es concedeixen amb l'objectiu de reconéixer el compromís social de persones i institucions que contribueixen a millorar la qualitat de la vida de les persones majors i en situació de dependència.