NOTÍCIES

L'Oceanogràfic ret homenatge als hospitals valencians

Grup de professionals posant amb les tortugues abans de la solta

 

València, 16 de juny de 2020.

L'Oceanogràfic de València i la Fundació Oceanogràfic han retut homenatge aquest matí als sanitaris amb la solta de cinc tortugues, que s'han curat en els últims mesos de diferents patologies en l'Àrea de recuperació i conservació d'animals marins (ARCA de la Mar), també coneguda com l'Hospital de la Mar.  
 
Seguint les normes protocol·làries per a la prevenció del contagi del coronavirus, l'acte d'agraïment a la platja del Saler de València per la gran labor sanitària realitzada per a afrontar la pandèmia ha estat protagonitzat per deu representants dels cinc departaments de salut corresponents als hospitals de València, La Fe, Hospital General, Hospital Clínic-Malva-rosa, Arnau de Vilanova-Llíria i Doctor Peset. 
 
Després de l'explicació de la tasca de la Fundació Oceanogràfic i també dels treballs de conservació de l'ARCA de la Mar, dos membres de cadascun dels cinc hospitals van procedir a soltar un dels quelonis que, com és costum en aquestes soltes, van ser "batejats", en aquesta ocasió amb els noms de Malilla, Geni, Malva-rosa, Arni i Peset. 
 
Els animals es van introduir d'una forma natural en la mar entre l'expectació dels participants en l'acte i els banyistes curiosos que es van unir a la platja del Saler.
 
Una solta especial
 
La vicepresidenta de la Fundació Oceanogràfic, Mercedes Calabuig, ha ressenyat que "ha sigut una solta especial de tortugues perquè tota la societat està en deute amb els nostres sanitaris per la gran faena que han realitzat i realitzen en la lluita contra la pandèmia". 
 
Per part seua, els representants dels hospitals van manifestar el seu agraïment per les mostres d'admiració i respecte que s'estan succeint. Van considerar, així mateix, un detall molt entranyable el poder retornar uns animals, que van eixir de la mar afligits de diverses patologies i que, gràcies al treball de la Fundació Oceanogràfic a l'Hospital de la Mar, han recuperat la seua salut i, ahir, la seua vida natural.